Spectrum Leeuwarden

Sinds 1995 begeleiden de therapeuten van Spectrum Leeuwarden mensen met (post-) oncologieklachten. Met een speciaal beweeg- en coachprogramma, ‘Onco-Active’, worden klachten bestreden. ‘Onco-Active’ is een programma dat op maat wordt gemaakt. Hierdoor is het geschikt voor iedere (ex)kankerpatiënt.
Door middel van een uitgebreide intake wordt gekeken wat de patiënt nodig heeft en wordt een specifiek en passend behandelprogramma gemaakt. www.spectrumleeuwarden.nl

Aad van der Windt. Fysiotherapeut en mede eigenaar van Spectrum Leeuwarden (www.spectrumleeuwarden.nl ). Sinds 1995 ben ik geïnteresseerd in de doelgroep (ex)-kankerpatiënten omdat hiervoor (zeker in die periode) weinig bekend was hoe om te gaan met deze doelgroep. De inzichten over de (langdurige) gevolgen van kanker op diverse domeinen (fysiek, mentaal en sociaal) worden langzaam duidelijker. Het is me duidelijk geworden dat begeleiding van deze doelgroep complex is of kan zijn. Deze complexiteit vraagt specifieke expertise van een zorgverlener en samenwerking met andere disciplines.
Mijn insteek in het begeleiden van de doelgroep is het bio-psycho-sociale werkmodel en wat nu heet “Positieve Gezondheid”. Ik heb me geschoold via diverse cursussen, bestudering van literatuur, congressen om de doelgroep goed te kunnen begeleiden. De laatste 10 jaar heb ik ongeveer 100 (ex)-kankerpatiënten begeleid. De populatie was en is nog steeds zeer divers. Ik zie mensen in diverse stadia van het kankerproces en mensen met diverse vormen van kanker.
Naast mijn werk als zorgprofessional heb ik de stichting ONCOSupport opgericht. Doel van deze stichting is om zowel (ex)-kankerpatiënten als hun directe omgeving te ondersteunen. Dit doet de stichting met het project Schatkist (een lesprogramma op de basisschool om kanker bespreekbaar te maken) en fysieke trainingen in de Groene Ster (wandelen en joggen, 1x per 2 weken op zaterdagmorgen) met als doel lotgenoten te ontmoeten en verbetering van de conditie. Ik begeleid de zaterdagmorgen groepen. De stichting organiseert specifieke lezingen voor de doelgroep.

Contact

logo small

 

e-Mail: contact@oncosupport.nl

Bezoekadres:

Het Spectrum
Wijnhornsterstraat 196
Leeuwarden 058-2157111

facebook icon