2019. Jannie mag niet volksdansen omdat ze osteoporose van de wervelkolom (botontkalking) heeft
Ik ontmoet Jannie. Jannie, een 60-er met een doorgemaakte borstkanker en kankertherapie. Zij heeft als gevolg van de kankertherapie ernstige osteoporose gekregen. Zij wandelt en danst (volksdansen) graag. Het dansen geeft haar veel plezier en sociale contacten. Van de behandelend specialist krijgt ze te horen dat ze niet meer mag volksdansen, omdat ze bij een plotselinge beweging dan te veel kans heeft dat ze een botbreuk krijgt van de wervelkolom…
Ik sta perplex over het advies van de specialist. Hoeveel verstand heeft deze van volksdansen?

Lees meer

In de Leeuwarder Courant van maandag 7 januari 2019 doet Gelbrich Hijlkema verslag van haar ziekteperiode tot heden. Een aangrijpend verhaal welke wordt gedeeld door veel andere (ex)-kankerpatiënten. Een verhaal wat bevestigd wordt door een in december 2018 gerapporteerde peiling onder ruim 4000 (ex)-kankerpatiënten, uitgevoerd door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Kankerpatiënten merken op dat ze niet gehoord worden, de nazorg is er niet of nauwelijks. Informatievoorziening is veelal onvoldoende. Zorgverleners houden zich aan protocollen, zorg is te duur, zorgverleners zijn niet altijd goed op de hoogte van de juiste aanpak en geven tegenstrijdige adviezen, een samenhangende aanpak tussen zorgverleners wordt gemist.

Lees meer

Zaterdag 17 februari organiseert stichting ONCOSupport van 14.00 uur tot 15.30 uur een themamiddag over vermoeidheid. Aad van der Windt, fysiotherapeut oncologie, zal samen met de aanwezigen vermoeidheid tijdens en na kanker bespreken.

Lees meer

Karin van der Brug oncologisch fysiotherapeut helpt patiënten om zich fysiek beter voor te bereiden op een operatie. De fysieke fitheid voor de operatie bevordert het herstel van de operatie aanzienlijk vertelt Karin.

Lees meer

  • 1
  • 2

Contact

logo small

 

e-Mail: contact@oncosupport.nl

Bezoekadres:

Het Spectrum
Wijnhornsterstraat 196
Leeuwarden 058-2157111

facebook icon