• Stichting OncoSupport

  Stichting OncoSupport

  Ben je op zoek naar informatie over de ziekte?
  Wil je in een fysieke goede conditie blijven?
  Heb je een luisterend oor nodig?
  Zoek je afleiding, omdat je meer dan alleen je ziekte bent?
  Weet je niet waar je moet beginnen bij je terugkeer naar werk?
  Dan ben je van harte welkom bij Stichting OncoSupport in Leeuwarden!

Na de diagnose kanker staat je wereld op zijn kop. OncoSupport zet zich in voor nazorg aan mensen, die te maken hebben met kanker. In de praktijk komen we tegen, dat mensen die medisch behandeld zijn voor kanker in een zwart gat vallen. Via onze Stichting Onco Support kunnen we hulp bieden door je met de juiste personen in contact te brengen. Ook organiseren wij samen met onze partners activiteiten, die gericht zijn op het leven met en na kanker.
Wij zijn gehuisvest in praktijk Het Spectrum, Wijnhornsterstraat 196, Leeuwarden 058-2157111

Sponsoren

Over ons

Stichting Onco support in Leeuwarden is voor mensen met kanker of mensen die kanker hebben gehad en hun omgeving. Wij zetten ons in voor (na)zorg aan deze mensen . In de praktijk zien we vaak dat mensen die behandeld zijn voor kanker in een zwart gat vallen. Op het moment dat mensen met onze stichting in contact komen, kunnen we ze hulp bieden door ze met de juiste personen in contact te laten komen. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld iemand is zeer vermoeid na kanker en zich geen raad weet. Binnen het netwerk van de stichting kunnen wij ze op het juiste spoor brengen, door ze met de juiste artsen, fysiotherapeuten of andere begeleiders in contact te brengen. Vaak blijven patiënten na de kanker achter zonder goede nazorg.

Het Smaak Kompas: smaak weer vinden bij kanker

Ongeveer 55 tot 75% van mensen met kanker krijgt te maken met verandering of verlies van smaak. Dit maakt het lastig om goed te blijven eten. Daarom hebben het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en diëtist-specialist oncologie Kelly Silverio Alonso-Duin van Amsterdam UMC het Smaak Kompas ontwikkeld waarmee mensen zelf thuis aan de slag kunnen met smaaksturing.

Wat is smaakverandering?

Door kanker of de behandeling voor kanker, zoals chemotherapie of radiotherapie, kan smaak veranderen. De smaak die je proeft komt dan niet meer overeen met hoe je dacht dat het eten smaakte. Het eten kan bijvoorbeeld opeens smaken naar karton of metaal. Dit kan grote impact hebben op je dagelijks leven en ertoe leiden dat je minder goed eet, wat invloed heeft op je conditie en kwaliteit van leven.

Lees meer

2019. Jannie mag niet volksdansen omdat ze osteoporose van de wervelkolom (botontkalking) heeft

2019. Jannie mag niet volksdansen omdat ze osteoporose van de wervelkolom (botontkalking) heeft
Ik ontmoet Jannie. Jannie, een 60-er met een doorgemaakte borstkanker en kankertherapie. Zij heeft als gevolg van de kankertherapie ernstige osteoporose gekregen. Zij wandelt en danst (volksdansen) graag. Het dansen geeft haar veel plezier en sociale contacten. Van de behandelend specialist krijgt ze te horen dat ze niet meer mag volksdansen, omdat ze bij een plotselinge beweging dan te veel kans heeft dat ze een botbreuk krijgt van de wervelkolom…
Ik sta perplex over het advies van de specialist. Hoeveel verstand heeft deze van volksdansen?

Lees meer

Partners

De schatkist

De schatkist

Is een ontwikkeld en beproefd programma om het emotioneel beladen onderwerp kanker bij kinderen onder de aandacht te brengen.

Lees meer

MijnGilde

MijnGilde

Samen werken aan jezelf

MijnGilde ondersteunt en begeleid mensen die door werkloosheid of een heftige ziekte op dit moment niet aan het werk kunnen. Door samen in te spelen op de creatieve passie van onze deelnemers bouwen wij aan zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling, dagritme en terugkeer naar werk.

Lees meer

Spectrum Leeuwarden

Spectrum Leeuwarden

Sinds 1995 begeleiden de therapeuten van Spectrum Leeuwarden mensen met (post-) oncologieklachten. Met een speciaal beweeg- en coachprogramma, ‘Onco-Active’, worden klachten bestreden. ‘Onco-Active’ is een programma dat op maat wordt gemaakt. Hierdoor is het geschikt voor iedere (ex)kankerpatiënt.
Door middel van een uitgebreide intake wordt gekeken wat de patiënt nodig heeft en wordt een specifiek en passend behandelprogramma gemaakt. www.spectrumleeuwarden.nl

Lees meer

Verdienstelijk®

Verdienstelijk®

Verdienstelijk® Loopbaan- en re-integratie

Kanker grijpt diep in. Niet alleen in het persoonlijk, maar meestal ook in het werkzame leven. Vaak kan je je oude werk niet meer blijven doen. Of je moet wennen aan de nieuwe situatie, waarbij de hele dag keihard werken niet meer zo vanzelfsprekend is als voor je ziekte. De wettelijke ziektetermijnen blijken vaak te kort. Tijdens of na de ziekteperiode heb je meestal langere tijd nodig om te re-integreren. Dit betekent, dat je bij je re-integratie en/of terugkeer naar (ander) werk vaak een loopbaancoach nodig hebt, die je daarbij helpt. Verdienstelijk® biedt steun en begeleiding bij of tijdens terugkeer naar werk.

Lees meer

Contact

logo small

 

e-Mail: contact@oncosupport.nl

Bezoekadres:

Het Spectrum
Wijnhornsterstraat 196
Leeuwarden 058-2157111

facebook icon